Masmo i vinterskrud

Huddingestationerna på t-banans röda Norsborgsgren invigdes på hösten 1972. Tidigare hade banan sin ändstation i först Sätra och sedan från 1967 i Vårberg. Som brukligt är i sådana omfattande infrastrukturprojekt finns ett före och ett efter.

De bilder vi publicerar idag är tagna vårvintern 1970 och inkom till kulturförvaltningen tillsammans med ett brev samma år. Fotografen är Sven Dahlin som jobbade vid Riksantikvarieämbetet och dessförinnan var en av de ursprungliga ledamöterna i Huddinge Hembygdsförening. Som han säger i brevet handlar det om miljöbilder från den av vägdragningen och T-bygget hotade bebyggelsen hitom Fittja Bro.  Det var tänkt att bilderna skulle kompletteras under våren och försommaren men ett olycksfall satte stopp för detta. Sven föreslog då att uppdraget borde gå till hans bror Sanfrid som har Hasselbladsutrustning, är mycket skicklig fotograf samt bilburen. Hur det blev med den saken vet jag inte.

Vi visar en handfull av Sven Dahlins atmosfäriska bilder. Vad som finns kvar av bebyggelsen och vad bilderna exakt visar är jag inte alldeles klar över. Använd gärna kommentarsfältet för att bidra med information. Som vanlig går det bra att klicka på bilderna för att göra dem större.

masmo 600006masmo 500005masmo 400004

masmo 300003

masmo 100001masmo 200002

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*