Lay Abouts – nästa stora grej från Huddinge

layabout

En särskilt avkopplande syssla på sommaren är att bläddra igenom buntar med gamla veckotidningar. Här kan man läsa om äldre tiders kändisskvaller på behörigt avstånd, vilket på något sätt gör det mer tolerabelt. Bildjournalen nr 10 1966 domineras av rubriker av typen: ”Hon hotas till livet – för att hon gillar Shanes”. Men i detta nummer hittar jag också notisen rörande Huddingebandet Lay Abouts ovan. Någon som minns dem? De är tydligen nästa stora sak från Huddinge efter Arne Jones-statyn och Shamrocks (se inlägg 3 maj 2013). Närmare efterforskning ger vid handen att Huddingekopplingen inte är absolut: möjligen bildades bandet i Blackeberg och killen i mitten Curt Jalmo, bandets sångare, lär vara bördig från Bromma.

R-7503236-1442829661-8434_jpegEn singel blev det dock (vad jag vet): So long Fanny/Funny feelin´ från 1967. Finns på Youtube –  surfa in och spisa, vettja! Bild på skivan har ni härintill.  Jalmo gjorde senare i början av 70-talet en svårbeskriven solo-lp: ”Ängel med krossade höfter” som högaktas i vissa kretsar. Gå in på Youtube och hör honom recitera egna dikten ”Janis Joplin” till orgelkomp i form av Bachs Toccata och Fuga. Obeskrivligt var ordet!

Annars har ingen vad jag vet försökt sammanfatta Huddinges pophistoria i text eller på skiva. Närmast kommer väl Lions i Huddinge som för ett antal år sedan gav ut en CD med musik från 60-talet med rötterna i Huddinge. Här finns dock inte Lay Abouts med. Skivan är sannolikt inte lätt att få tag i idag men här nedanför kan ni läsa Hans-Dieter Feichtingers fylliga text från omslaget.

musik1 musik2

 

 

11 kommentarer

Kommentarrubrik

Kjell Johansson

Kjell Johansson

Cadillac med Shamrocks var en höjdare. De gjorde den före Hep Stars. Åtminstone påstod de det själva.

Svara

Kommentarrubrik

Lennart Nylund

Lennart Nylund

Det stämmer nog. Shamrocks fick låten av ett brittiskt band, Renegades, som var stora i Finland. Men Hep Stars fick också tag i låten, spelade in den och fick en hit åtminstone i Sverige.

Svara

Kommentarrubrik

Lennart Nylund

Lennart Nylund

Åtminstone tre av killarna kom från Huddinge. Två av dem gick i en parallellklass, Dan Stettenfeldt (gitarr) och Lasse Pettersson (trummor). Basisten hette Göran Israelsson, han var några år äldre. Hans flickvän gick i min klass. Jag är född 1951.

Svara

Kommentarrubrik

Lennart Nylund

Lennart Nylund

Alltså, jag skriver om Lay Abouts och om Kvarnbergsskolan där jag tillbringade sex år. Huddinge Gymnasium fanns inte ännu.

Svara

Kommentarrubrik

Anita Söderberg

Anita Söderberg

Lasse Pettersson lever i dag i Skogås och spelar lite till och från med en grupp men ägnar också en del tid åt sitt målade. Det som är kul med det hela är att vi flyttade och bodde under en tid i Skogås och där träffade jag Lasse som jag inte träffat sen vi umgicks på 60 -talet det har alltså gått 40 år sedan vi sågs, han hade en konstutställning i Östra Gymnasiet år 2014 och den blev jag inbjuden till och tog en hel del bilder på.

Svara

Kommentarrubrik

Lasse Jansson

Lasse Jansson

Jag letade i gömmorna och hittade Lions CD. Det torde vara minst 15 år sedan de gav ut den.

Svara

Kommentarrubrik

Kristina Blomberg

Kristina Blomberg

Visst kom de två killarna överst till vänster på skivomslag från Huddinge. Både Lasse Pettersson och Dan Stedtenfeldt gick i min klass. Lasse och jag var klasskamrater från ettan till nian. Lasse var redan i lågstadiet otroligt begåvad när det gällde teckning. Hans hästar som han målade med oljepastellkritor (?) kommer jag sent att glömma. Det var väldigt roligt att höra att han fortfarande målar! Danne kom till klassen nån gång på högstadiet och kom, såvitt jag minns, från Bromma. Gissa om vi var stolta som hade "popstjärnor" i vår klass. Skivan har jag fortfarande kvar!

Svara

Kommentarrubrik

Anita Danielsson

Anita Danielsson

Ja, Lasse var extremt begåvad och jag minns också hans hästar, Kristina! Danne kom till vår klass i 6:an, jag minns att han var med på skolresan till Köpenhamn, vi bodde i Farum, minns du det Kristina? Stengård och Fredriks storasyster slet hårt för att hålla ordning på oss!!!

Svara

Kommentarrubrik

Dan Stedtenfeldt

Dan Stedtenfeldt

Kul att man inte är bortglömd Jag kom till Huddinge med början i sjätte klass till Tomtbergaskolan från Blackeberg. Där var jag god vän med Jörgen Jalmo och senare hans bror Curt. När jag flyttade träffade jag Lasse och Göran som senare blev trummis och basist i Lay Abouts. Ett band blev vi sedan i Lasses föräldrars garage efter mycket spelande. Tänk att de stod ut. Det lät definitivt inte bra i början.

Svara

Kommentarrubrik

Christer Bergin

Christer Bergin

Jag kommer ihåg Lay Abouts som gjorde stort intryck på mig då de spelade på en skoldans på högstadiet i Rättvik ca 1966-68. Jag har kvar singeln än idag.

Svara

Kommentarrubrik

Alex Odelius

Alex Odelius

Fantastiskt kul att läsa Christers kommentar från skoldansen i Rättvik!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*