Fullerstagruppen

Full1Under september är det kulturarvsmånad under rubriken Då, nu och sen i Huddinge. Det finns mängder av arrangemang att välja mellan: musik, utställningar, visningar och vandringar – det torde finnas något för alla smaker. Läs mer om programmet här, http://www.huddinge.se/sv/Uppleva-och-gora/16625/kulturarvsmanad-i-huddinge/
Huddinge 150 är nog mest nyfikna på en utställning på Fullersta Gård om alternativkulturföreningen Fullerstagruppen. Gruppen började sin verksamhet på 70-talet och verkade i skärningspunkten mellan progg- och punkeran. Man hade under flera år sina lokaler i gamla Fullersta bio. Utställningen invigs med vernissage den 31 augusti kl. 12.00.

sistabussenFrån omslaget till samlingsskivan 302:an från Fullersta – musik från Fullerstagruppen i Huddinge (Sista Bussen, 1980), som finns i kommunarkivets samlingar, citerar vi ett slags programförklaring:
”Fullersta är ett ställe där vi sen några år har en allaktivitetsförening. Det kan vara rätt ballt där ibland, folk pysslar med allt möjligt, som vävning, foto, växtfärgning, affischtryckning, elektronikpul, fikande o allt möjligt. Det är öppet hus med fik- och ibland musik på södagskvällarna. Allt detta i syfte att bl a bryta ner elitkulturens förlamande grepp om befolkningen.”
Skivan, pressad i flammande röd vinyl, innehåller musik med några av grupperna som höll till på Fullersta Bio, bland dem Hela Baletten, Trots Allt och Hela Huset Skakar. Bilderna är hämtade från skivomslaget.

Nedan kan ni se filmen Drömmen om Fullerstagruppen som presenterar verksamheten och samtidigt visar lite bilder från ett svunnet Huddinge Centrum. Filmen är hämtad från Youtube.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SYPDNDlb-HE&w=420&h=315]

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*